בשרי
קציצות גן עדן
מהשף עמיחי לוריא: קציצות גן עדן
אזהרה: אחרי הקציצות האלה אי-אפשר לאכול קציצות אחרות!!!
*חשוב מאוד להכין בקבוק יין אדום טוב מראש לארוחה הזאת.
המצרכים:
- 1 קילו’ בשר בקר טחון איכותי. (המהדרים מוסיפים 200 ג’ כבש טחון וכל המוסיף שומן תבוא עליו ברכה).
- 4 שיני שום.
- חצי בצל קצוץ דק.
- פרוסת לחם רטובה.
- 2 ביצים.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- לערבב הכול ולהשאיר מחוץ למקרר אבל במקום קריר.
- חצי כוס שמן זית משק אחיה (לא לערבב עם שמן אחר!)
- לקצוץ הרבה פטרוזיליה, עלי כרפס, קצת בזיליקום וקצת כוסברה.
- לערבב ביחד ולהכניס למקרר.
- עכשיו תדעו שקניתם שמן זית אמיתי ואיכותי, כי שמן זית כזה יתקשה במקרר ויראה כמו מרגרינה.
- עושים כדורים מהבשר טחון , עושים שקע במרכז כל קציצה , מכניסים פנימה גוש מהשמן זית שהתקשה וסוגרים מסביב עם הבשר.
- מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן זית, השמן זית שמתוך הקציצות נמס ו………………….
- להגיש עם לימון או טחינה דלילה ולבריאות.
*שתי עצות קטנות לסיום: קילו’ בשר בקושי יספיק לזוג, ודבר שני חשוב לקנות בשר טחון מקצב שאתם סומכים עליו.