חומוס אבו טל – קל מהר ומרשים

המצרכים: 

  • ממרח חומוס רגיל
  • חומוס גרגירים מקופסת שימורים (כן,כן!)
  • בצל
  • שמן זית משק אחיה
  • טחינה גולמית
  • שום, לימונים טריים, מלח
  • כיכר לחם לבן, כמו של פעם , לא שחור, לא פרוס, לא פיתות, לא חיטה מלאה, לא לחם קל, ולא פתאורז

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית (הרבה שמן) . כשהבצל נהיה שקוף מכניסים את גרגרי החומוס בלי הנוזלים.
  • מכסים את החומוס עם מים רותחים ומבשלים על אש קטנה כשעה .
  • בינתיים מערבבים כוס טחינה גולמית עם חצי כוס מים ועם לימון סחוט משני לימונים מוסיפים הרבה שום וקצת מלח.
  • מסדרים את ממרח החומוס על קצוות הצלחת.
  • מוזגים באמצע מנה יפה של גרגירי חומוס חמים, על הכול מוזגים טחינה ובסוף המון שמן זית.

יש שני הידורים חשובים שעושים את כל ההבדל:

הראשון, להכין תערובת של שמן זית ושום כתוש מראש, להכניס למקרר לכמה שעות כדי שייתקרש.
פורסים את הלחם לפרוסות עבות מאוד, אבל לא עד הסוף כדי שהכיכר תישאר שלמה.
מורחים את הפרוסות עם שמן הזית הקרוש עם השום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוה לחמש דקות, את הכיכר מגישים עם החומוס.

השני, הולכים לקצב ומבקשים לקנות חצי קילו’ “שייטל” (דרך אגב אפשר להשיג את החלק הזה גם ברשת מגה אפשר לבקש בשר חלק והמחיר יחסית לא יקר)
בבית חותכים לקוביות קטנות ,(בגודל של “חמש אבנים”), מייבשים את הבשר ומטגנים בשמן זית חם מאוד לשתי דקות, חשוב שהבשר לא יהיה קר לפני הטיגון.
על החומוס שהכנו קודם מוזגים מלמעלה את החתיכות בשר עם קצת מהשמן שטיגנו איתו.

הבן שלי מתעקש לקבל מלמעלה גם ביצה קשה, האמת ………. הוא צודק.