צמחוני
טרטר סלמון על לחם מלא גבינת שמנת וגליל מלפפון ירוק
מצרכים ל 8 מנות
לטרטר:
- 800 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות טחינה גולמית משק אחיה
- 4 כפות שמן זית סורי משק אחיה
- 2 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
- 1 לימון סחוט
- צרור עירית
- מלח דק, פלפל שחור גרוס
ללחם:
- 100 גרם גבינת שמנת
- 8 פרוסות לחם חום מלא
- צרור שמיר קצוץ
- 2 מלפפון ירוק פרוס לרצועות עם קולפן או מנדולינה.
- 1 שום כתוש
אופן ההכנה :
- את קוביות הדג מתבלים לפי המתכון
- קורצים את הלחם לעיגולים
- מורחים את הלחם בגבינת שמנת כולל בדפנות ומגלגלים בשמיר .
- מניחים על הלחם את קוביות הסלמון ומעל גילגולי מלפפון ירוק טרי
בתאבון
קרדיט מתכון: שף גולן ישראלי