צמחוני
טראפל שוקולד על בסיס שמן זית וצ’ילי
רכיבים:
- שוקולד מריר 300 גרם
- שמנת 200 גרם
- גלוקוז 25 גרם
- צ’ילי גרוס 4 גרם
- חמאה 25 גרם
- שמן זית ארבקינה משק אחיה 75 גרם
אופן הכנה:
1.מרתיחים את השמנת והגלוקוז והצ’י לי בסיר קטן על האש ואז נותנים לשמנת לנוח כמה דקות כדי לתת לשמנת לקלוט את הטעם של הצ’ילי
2.מסננים את הצ’ילי מהשמנת בעזרת מסננת קטנה ושופכים את השמנת על השוקולד
3.ממתינים כמה שניות כדי שהשמנת תמיס את השוקולד ואז מערבבים בעזרת מטרפה
4.מוסיפים את החמאה לשו קולד ושוב מערבבים על שנהיה חלק
5.מוסיפים את השמן הזית ומערבבים שוב
* מומלץ לטחון את המסה בעזרת בלנדר מוט כדי לקבל איחוד טעמים מושלם
* ניתן להוסיף עוד צ’ילי למי שאוהב חריףלאחר מכן שופכים את המסה לתבנית בגודל 20*30 שמרופדת בנייר אפיה
6.מכניסים למקרר עד שהמסה מתקשה
7.מוצאים מהמקרר ומכינים כדורים באיזה גודל שרוצים
8.מכניסים לקירור שוב לחצי שעה
9.מוציאים מהמקרר ומצפים באבקת קקאו/שוקולד מטומפרר/ או כל תוספת שתרצו
קרדיט מתכון: עידו אוראל שוקולטייר