צמחוני
מרק קרם כרובית קטיפתי
מרק מחיתי חלק של כרובית עם טוויסט של טחינה גולמית לצד פרח כרובית צלויה, גרדת פרמזן וניצני עלים ירוקים.
מצרכים ל 10 מנות
- 2 ראשי כרובית
- 1 בצל לבן גדול פרוס לרצועות
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 כפות טחינה גולמית
- 10 כפות שמן זית ארבקינה
- 2 כפות שמן זית סורי – לקישוט
- מלח דק, פלפל שחור גרוס
- 2 ליטר מים קרים
אופן ההכנה:
- בסיר מחממים 5 כפות שמן זית ארבקינה
- מאדים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים יחד כדקה
- מוסיפים ראש כרובית אחד מפורק לפרחים קטנים ומאדים יחד
- מטבלים, מוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות עד לקבלת רכות מלאה של הכרובית
- מורידים מהגז וטוחנים את כל התערובת שהתקבלה בעזרת מוט ריסוק
בזמן הטחינה מוסיפים 3 כפות טחינה גולמית לקבלת מרקם חלק ומושלם - במקביל מבשלים בסיר עם מים רותחים וכפית מלח את ראש הכרובית הנוסף כ- 10 דקות
מוציאים ומעבירים לתבנית אפיה - בוזקים מעל את 5 כפות שמן הזית הנוספות מזן ארבקינה ומתבלים
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות על טורבו ל 25 דקות או עד קבלת צבע שחום של פרחי הכרובית .
הגשת המנה
מניחים במרכז צלחת מרק פרח כרובית צלויה, בוזקים מסביב את המרק ומסיימים עם כמה טיפות של שמן זית סורי. אפשר לגרד מעל הכרובית מעט פרמזן .
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי