מרק קרם כרובית קטיפתי

מרק כרובית

מרק מחיתי חלק של כרובית עם טוויסט של טחינה גולמית לצד פרח כרובית צלויה, גרדת פרמזן וניצני עלים ירוקים.

מצרכים ל 10 מנות

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים 5 כפות שמן זית ארבקינה
  2. מאדים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים יחד כדקה
  3. מוסיפים ראש כרובית אחד מפורק לפרחים קטנים ומאדים יחד
  4. מטבלים, מוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות עד לקבלת רכות מלאה של הכרובית
  6. מורידים מהגז וטוחנים את כל התערובת שהתקבלה בעזרת מוט ריסוק
    בזמן הטחינה מוסיפים 3 כפות טחינה גולמית לקבלת מרקם חלק ומושלם
  7. במקביל מבשלים בסיר עם מים רותחים וכפית מלח את ראש הכרובית הנוסף כ- 10 דקות
    מוציאים ומעבירים לתבנית אפיה
  8. בוזקים מעל את 5 כפות שמן הזית הנוספות מזן ארבקינה ומתבלים
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות על טורבו ל 25 דקות או עד קבלת צבע שחום של פרחי הכרובית .

הגשת המנה
מניחים במרכז צלחת מרק פרח כרובית צלויה, בוזקים מסביב את המרק ומסיימים עם כמה טיפות של שמן זית סורי. אפשר לגרד מעל הכרובית מעט פרמזן .

בתאבון!

קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי