פונדנט שוקולד שמן זית (פרווה)

פונדנט שוקולד שמן זית (פרווה)

מצרכים (לכ-4 מנות):

לרוטב הגנאש:

  • אבקת סוכר
  • תבניות קטנות לפונדנט – יש לשמן בעדינות כל תבנית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב כ-4-5 תבניות אישיות בגודל קטן-בינוני.
  2. בקערה על סיר עם מים רותחים ממיסים שוקולד עם שמן זית.
    במעבד מזון טוחנים עד איחוד ביצים, סוכר וקמח. מעבירים את התערובת במסננת שתהיה חלקה ללא גושים.
    כשהשוקולד נמס מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים אל תוך תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את התבניות המשומנות
  4. אופים למשך זמן קצר בתנור, כ- 4-5 דקות, כדי שהפונדנט יאפה מבחוץ ויישאר רך מבפנים.
  5. מכינים את הגנאש: בסיר קטן מביאים את המים לרתיחה. שופכים לתוך המים את השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב. בעזרת מטרפה מערבבים פנימה גם את שמן הזית עד ליצירת רוטב שוקולד מבריק נטול גושים.
  6. להגשה, מניחים פונדנט בצלחת עמוקה ויוצקים עליו רוטב גנאש. ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל.

בתיאבון!

שף: דוד ביטון