צמחוני
טרטר בר ים (סשימי) בשמן זית עם סלט ים תיכוני
מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה
מצרכים (לכ-4 מנות):
- 240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
- 20 גרם שמן זית קורנייקי של משק אחיה, פירותי וארומטי עם חריפות נעימה
- 4 מלפפון מיני / 1 מלפפון פרוס דק
- 4 עגבניות שרי חצויות
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 4 פרחי כרובית פרוסים לפרוסות
- 1 בצל סגול – חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 לימון
- 1 כף עירית קצוצה
- מעט עלי טימין קצוצים – ללא הגבעול
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- מיץ מליים אחד
- 1 כף שומשום קלוי
- פלפל חריף – לא חובה
אופן ההכנה:
- פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
- במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
- מערבבים את הירקות החתוכים בקערת נירוסטה ומוסיפים לימון, שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
- מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים. אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפל חריף.
בתיאבון!
שף: דוד ביטון