צמחוני
ריזוטו של חוות תקוע
מצרכים:
- 1/3 כוס שמן זית של משק אחיה מסוג קורנייקי
- 3 בצלי שלוט קצוצים
- 1 שקית ריזוטו פטריות
- 1 כפית מלח, מעט פלפל
- 900 מל’ מים
- 40 גר’ חמאה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן על להבה בינונית ומאדים בו את הבצל למשך כ- 3 דקות.
- מוסיפים את תערובת האורז את המלח והפלפל וממשיכים לטגן למשך עוד דקה עד שהאורז מתחמם.
- יוצקים את המים ומרתיחים.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 16 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב עם כף
עץ מפעם לפעם. - טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוציאים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.
מגישים מיד!
** האורז צריך להיות רטוב מאוד (ALLONDO) אך עדיין עם נקודה קשה במרכז הגרגיר) ALDENTE).
הערה:
אפשר להוסיף 100 מל’ שמנת ו- 2 כפות פרמזן מגורד יחד עם החמאה.
בתיאבון!
שף: יוסי בן דיין