בשרי
כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים
מוצרים:
- 1.8-2 ק”ג כתף מספר 5
- 2 בצלים חתכים לרבעים
- 10 שיני שום חצויות
- שורש סלרי חתוך גס
- שורש פטרוזיליה חתוך גס
- 1/2 כוס שמן זית משק אחיה
- 200 גר ערמונים קלופים בוואקום
- 12 בצלים קטנים קלופים
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
- בסיר כבר ורחב צורבים היטב את הבשר בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את ירקות השורש, יוצקים מים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מכניסים לתנור ואופים על 180 מעלות כשעתיים וחצי.
- מקררים היטב את הבשר, פורסים לפרוסות דקות, מסדרים על מגש. מסננים את הנוזלים
- מרתיחים את הנוזל עד לצמצום לחצי, יוצקים על הבשר מוסיפים את הערמונים הבצלים וסילאן ואופים בתנור כ 30 דק עד לחריכת הבצל ומגישים