צמחוני
פלפל שושקה קלוי במילוי לבנה עגבניות מיובשות מוגש עם סלט ירוקים ופיצוחים
מצרכים ל 10 מנות:
לפלפלים:
- 10 יחידות פלפל שושקה (עדיפות לפלפל ישר)
למרינדה:
- 0.5 ליטר שמן זית של משק אחיה (עדיפות לשמן מזן עדין כגון ארבקינה או פיקואל)
- 0.5 ליטר חומץ הדרים
- 5 שיני שום פרוסות
- 10 גרם מלח דק
- 5 גרם פלפל שחור גרוס
SALE
SALE
₪59.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
SALE
SALE
₪53.00 – ₪842.00
₪4.68–₪7.33 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪4.68–₪7.33 ל-100 מ''ל
למילוי:
- 0.5 ק"ג גבינת לבנה (כ- 50 גרם לכל פלפל)
- 100 גרם ממרח עגבניות מיובשות של משק אחיה
- שק זילוף
לסלט:
- צרור עלי פטרוזיליה כ- 100 גרם
- צרור עלי נענע – כ- 100 גרם
- צרור בצל ירוק- כ- 10 יחידות
- 10 כפות שמן זית של משק אחיה (עדיפות לשמן מזן עדין כגון ארבקינה או פיקואל)
- 10 כפות מיץ לימון טרי
- 100 גרם פיצוחים שונים קלויים (שקדים, אגוזי מלך, קשיו, צנובר, פקאן)
- 10 גרם מלח דק
- 5 גרם פלפל שחור דק
אופן ההכנה:
-
קולים את הפלפלים על אש גלויה עד שהם שחומים, עדיפות לאש חזקה כדי שהפלפל יהיה רק חרוך ולא מבושל. מעבירים לכלי אטום או לשקית ניילון לכ 10 דקות כדי שהפלפלים "יזיעו".
- מקלפים את קליפת הפלפלים, לא מתחת למים זורמים כדי שלא יאבדו את טעמם, אם הפלפלים חמים למגע יד אפשר להיעזר בקערה עם מי קרח בצד, ולטבול את הידיים מידי פעם.
- מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הפלפלים (חשוב שיהיו עדין חמים כדי שיספגו מקסימום מטעמי המרינדה) לפחות לשעה אפשר גם ליום שלם.
- מוציאים את הפלפלים. בעזרת סכין יוצרים חריץ קטן בראש הפלפל ודרכו מוציאים את גרעיני הפלפל.
- מערבבים את הלבנה עם העגבניות המיובשות ומעבירים לשק זילוף, וממלאים כל פלפל בנפרד .
לסלט:
- קוצצים את עשבי התיבול.
- קוצצים את הפיצוחים.
- מערבבים יחד ומוסיפים את שמן הזית, הלימון, מלח ופלפל .
להגשה:
מניחים כף מסלט הירוקים בתחתית הצלחת, ומעל מניחים את הפלפל הקלוי. אפשר להגיש עם פרוסת בגט קלוי
בתאבון!
קרדיט:
שף: גולן ישראלי – מלון דן אכדיה
צילום: גולן ישראלי