צמחוני
פילה דג עם ממרח שום בקראסט שקדים
מתכון למנת דג חלומית באפס מאמץ של רון יוחננוף 🙂
מצרכים:
- 5 פילה דג טרי ואיכותי (אפשר כל סוג דג)
לרוטב:
- 5 כפות גדושות ממרח שום עם סלק ואגוזים של משק אחיה
- 2 כפות שמן זית קורנייקי – משק אחיה
- עשבי תיבול (רוזמרין/ תימין)
- מלח / פלפל שחור
מפזרים מעל:
- שקדים פרוסים
- פרוסות דקות דקות מלימון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את פילה הדג בתבנית, מורחים על כל פילה דג מהממרח בנדיבות.
- מפזרים מעל את השקדים הפרוסים. מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח / פלפל שחור ומניחים את פרוסות הלימון.
- אופים בתנור כ-15 דקות עד הזהבה.
- מעבירים את התנור לאופציה גריל ומזהיבים את הדג עוד ממש כמה דקות קצרות עד שמקבל צבע זהוב.
- זהירות לא לשרוף את השקדים.
קרדיט- רון יוחננוף