מתנה לנרשמים באתר
טעם של חקלאות עברית
לצד מטעי הזיתים המשתרעים על פני 350 דונם, פועל במשק אחיה בית בד מודרני מהגדולים בארץ. מדי עונה עוברים בבית הבד כ- 1200 טון זיתים אשר נבחרים בקפידה.
תוך שעות ספורות משעת המסיק, מגיעים הזיתים היישר לבית הבד, על מנת להבטיח את איכות השמן המפורסמת של משק אחיה. מהזיתים מופק שמן זית כתית מעולה בעל איכויות גבוהות במיוחד בשיטות כבישה קרה חדישות ומתקדמות, השומרות על התכונות הטבעיות שלו. השמן המשובח זכה בתואר ‘שמן זית בלנד הטעים בישראל’, הוא מדורג בצמרת התחרויות הבינלאומיות ומביא למשק שלל מדליות שנה אחר שנה.
גם שמם של יינות הקברנה סוביניון והשיראז של משק אחיה הולך לפניהם.
הכרמים ממוקמים בגובה 750 מטר בתוך עמק שילה, ומניבים את הענבים הכי טובים ואיכותיים שיש בזכות הגובה, המשקעים והאדמה הטבעית. היין מתיישן בחביות עץ אלון ובעל טעמים עמוקים ומאוזנים, והצבע האדום החזק שלו אפילו מתעצם בכל פעם שהוא מסמיק כשהוא מקבל מחמאות.
שמני הזית והיינות המוערכים של משק אחיה מוגשים במלונות יוקרה, מסעדות ובתי קפה, ואהובים במיוחד על שפים מובילים וצרכנים פרטיים בכל רחבי הארץ, שהמשותף להם הוא ההקפדה הבלתי מתפשרת על איכות.
ניתן לרכוש את שמני הזית והיינות של משק אחיה במעדניות, חנויות טבע, רשתות שיווק מובילות, חנויות מזון פרטיות וישירות דרך אתר האינטרנט של המשק.
ארץ, זית, שמן
שמן הזית מספר את סיפורו של משק אחיה. כמו הזית השורשי, מהפירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל וסמל לפריון ולשפע, כך גם משק אחיה. ראשיתו בבית בודד ומשק חקלאי שהקימו יוסי ורונית שוקר על גבעת אחיה שממזרח לשילה. קראו להם “משוגעים”, אמרו שיגרשו אותם תוך יומיים-שלושה, אבל הם התעקשו, נאחזו, והישוב גדל.
יוסי שוקר ראה בזית סמל להשתרשות: הוא נטע אלפי עצי זית באדמות שליד הגבעה באחיה, וליד הבית הקים בית בד קטן. באחד הימים, בעת שטיפת מכונות ייצור השמן, נשאב יוסי לתוך אחת המכונות ונפגע בגזע המוח ובידו. לאחר פציעתו התגייסו מספר צעירים תושבי היישוב השכן עלי, כדי להצעיד את משק אחיה קדימה, והקימו את חברת “ארץ זית שמן” במטרה לפתח את החקלאות העברית. מוצרי החברה משווקים תחת השם “משק אחיה” כהמשך לפועלה של משפחת שוקר.
משק אחיה הוא מפעל שומר שבת בכשרות מהדרין רבנות בנימין וחתם סופר וכשר לפסח בכל ימות השנה.