צמחוני
סלט בייבי תפו”א
מצרכים ל-5 מנות:
- קילו תפוחי-אדמה בייבי
- 3 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
- 10 כפות שמן זית סורי משק אחיה
- 10 כפות חומץ יין אדום
- 3 עגבניות טריות – סחוטות
- 10 יחידות פילה אנשובי מושרים במרינדה לחצי שעה
- 10 עגבניות מיובשות
- צרור עלי רוקט
- כף מלח גס
מרינדה לאנשובי-
- שמן זית הבית משק אחיה בנדיבות עד כיסוי הדג
- מיץ מלימון אחד
- זיתי קלמטה קצוצים
- צרור עלי כוסברה קצוצים
- מלח ים גס
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים רותחים עד ריכוך, מסננים ומקלפים.
2.מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים (למעט הרוקט, מלח ופלפל), מוסיפים אליהם את תפוחי האדמה החמים ומערבבים היטב.
3.משרים את האנשובי במרינדה לחצי שעה. לאחר חצי שעה חותכים ומוסיפים לקערה.
3.לסיום מוסיפים את עלי הרוקט, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
בתאבון!
מתכון של השף גולן ישראלי מסדנת זום דיגיטלית ללקוחות מועדון משק אחיה