צמחוני
בראוניז שמן זית טבעוניים
הבלוגרית הטבעונית אולגה טוכשר עם מתכון שאי אפשר להישאר אדישים אליו
מרכיבים לתבנית מרובעת 20 ס”מ:
- 140 גרם (1 כוס) קמח / קמח כוסמין
- 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 80 מ”ל (1/3 כוס) שמן זית ארבקינה – משק אחיה
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי לא ממותק (כאן סויה)
תוספות:
- חופן נדיבה שוקולד צ’יפס
- אגוזים / אגוזי פקאן / פיסטוק
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (אפשר גם לשמן היטב).
- מנפים לקערה גדולה את הקמח והקקאו, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את שמן הזית, תמצית הווניל (לא חובה), השוקולד המומס והחלב הצמחי ומערבבים לתערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים למעלה אגוזים / פקאן או פיסטוק.
- אופים את הבראוניז 30-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין קצת רכה למגע. לא אופים יותר מדי כדי לא לייבש!
- מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. חותכים לריבועים בגודל רצוי ומגישים.
קרדיט: אולגה טוכשר (המרכיב הסודי)