צמחוני
מאפה גבינות וכרוב
המוצרים:
- חצי כרוב בינוני פרוס דק
- בצל לבן גדול חתוך לקוביות
- 150 גר פתיתי קשקבל
- חצי גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן
- 3 ביצים
- 25 גר חמאה
- 5 כפות שמן זית משק אחיה
- כף פירורי לחם
אופן ההכנה:
- במחבת קוטר 24 שמים את החמאה והכרוב מתבלים המלח ומאדים בחום בינוני עד שנפח הכרוב מצטמצם בחצי ואין כמעט נוזלים , ומוציאים לקערה.
- באותה מחבת שמים מחצית משמן הזית ומטגנים את הבצל עד השחמה ושמים בקערת הכרוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים היטב .
- יוצקים את יתרת השמן והתערובת למחבת ומטגנים בחום גבוה כחמש דקות.
- מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דק
- מוציאים לקירור, הופכים על גבי צלחת ומגישים עם מעט שמנת חמוצה ופלפל חריף.