בשרי
חזה עוף על רשת בצק עלים, פטריות וירוקים
חזה עוף עם כייס במילוי דוקסל פטריות צרוב, אידוי של בצל ופטריות עם שמן זית עטוף ברשת בצק עלים לצד סלט ירוק עם וינגריט קלמטה
מצרכים ל 10 מנות
- 10 יחידות חזה עוף
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 200 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
- 1 קילו בצק עלים קפוא
- 5 כפות שמן זית שמן הבית
- 1 ביצה
- מלח דק, פלפל שחור גרוס
- עלי חסה ערבית / לליק / אייסברג
- 5 כפות שמן זית קורנייקי
- 20 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
- כף דבש
- 1 תפוח עץ גרנט רצועות
אופן ההכנה
1.במחבת עם שמן זית חם מאדים בצל ופטריות ובסוף מוסיפים את הפטרוזיליה – מצננים
2.יוצרים בעזרת סכין חד “כיס” בחזה עוף וממלאים את הכיס במילוי פיטריות (דוקסל).
3.בעזרת מטריצה יוצרים ריבועי בצק עלים מחוררים ועוטפים את החזה עוף .
4.מברישים את הבצק בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ- 20 דקות
או עד שהבצק משחים מגישים לצד פחמימה / ירק / סלט