בשרי
חזה עוף ותפוח אדמה לצד סלט קיצי בוויניגרט דבש
חומרים ל- 5 מנות
למנה העיקרית:
- 5 יחידות חזה עוף
- 5 יחידות תפוח אדמה דזירה (האדום)
- צרור רוזמרין
- 20 שיני שום
- חצי ליטר שמן זית סורי משק אחיה
- פלפל שחור גרוס, מלח דק
לסלט:
- 1 ראש חסה ערבית
- 200 גרם רוקט
- 200 גרם ארוגולה
- 1 מלפפון ירוק
- 10 יחידות עגבניות שרי
- 1 בצל סגול בינוני
לוויניגרט:
- 2 כפות דבש משק אחיה
- כף חרדל
- 5 כפות חומץ בן יין אדום
- 15 כפות שמן זית פיקואל משק אחיה
אופן הכנת המתכון:
1.נשים את חזה העוף בתמלחת של ליטר מים, כף מלח וכף סוכר ל-12 עד 24 שעות במקרר
2.נשטוף את תפוחי האדמה ונניח בתבנית על מלח גס. נכניס לתנור בחום של 230 מעלות טורבו ל-45 דק.
3.נכין מרינדה לתפוחי אדמה – שום, רוזמרין, מלח, פלפל שחור, שמן זית סורי משק אחיה
4.נכין את הוויניגרט- מערבבים את כל החומרים, מלבד השמן, באמצעות מוט הבלנדר.
(דבש, חרדל וחומץ בין יין) ותוך כדי ערבוב נזלף את שמן הזית פנימה
5.מועכים ביד את תפוחי האדמה
6.חותכים בצל לפרוסות ומטגנים במחבת עם שמן זית סורי משק אחיה
7.מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל ומניחים במחבת לצלייה של 3 דק מכל צד עד שהחזה מוכן לגמרי. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה לצלייה נוספת.
צורת הגשה:
לפרוס את החזה עוף בצורת מניפה
להניח את התפוח אדמה ולבזוק מעליו את המרינדה של שום ורוזמרין.
להניח לצידם את הסלט עם הוויניגרט
בתאבון!
מתכון של השף גולן ישראלי מתוך סדנת זום דיגיטלית לחברי מועדון משק אחיה