₪100 בלבד בקנייה מעל ₪500 באתר
₪100 בלבד בקנייה מעל ₪500 באתר
₪110.00
אופציונלי:
מרתיחים סיר עם מים ומלח גס ומבשלים את תפו'א עד לריכוך מלא.
במקביל מאדים במחבת את כל הבצל בשמן זית קורנייקי/ארבקינה על אש גבוהה עד השחמה (כ-5 דקות), מוסיפים לבצל מעט מלח. לאחר שהבצל מושחם מוציאים כשליש ממנו לקערה לשימוש בהמשך לצליית הכבד.
מעבירים את קוביות התפו"א למחבת עם הבצל המושחם שנותר ומועכים במזלג תוך ערבוב עם הבצל.
את הכבד דוקרים דקירה קלה כדי להיטיב את תהליך הצלייה ולמנוע ממנו להתפוצץ.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומערבבים. במחבת עם שליש הבצל שהשחמנו צורבים את אונות כבדי העוף כמספר דקות מכל צד עד חריכה עדינה. הופכים בין הצדדים עד בישול מלא אך לא ליבש (מידת עשייה בהתאם להעדפה אישית).
את הסוכר מבשלים על מחבת כשהגז על חום מקסימלי עד קבלת קרמל, מוסיפים בשלבים ובזהירות את היין אדום, מנמיכים את הלהבה לקבלת בעבוע חלש ומצמצמים עד קבלת מרקם של רוטב. במידה וחסרים נוזלים או הרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד יין. להיזהר שלא לשרוף את הקרמל או לקבל כוויה. להמשיך לצמצם את הרוטב על אש נמוכה עד קבלת מרקם סמיך.
בתאבון!
קרדיט: שף גולן ישראלי
הרשמו עכשיו (בחינם) למועדון הלקוחות של משק אחיה! ותיהנו מ...
15 ₪ מתנה
ברכישה של מעל ל-320 ₪. המתנה תחכה לכם בעמוד התשלום, ברכישה הראשונה בלבד
מבצעים בלעדיים
אל תדאגו, נעדכן אתכם שלא תפספסו
הטבת יום הולדת (בקרוב...)
שתשלח אליכם למייל
תודה שהמתנתם. שמן ראשית המסיק כבר איתנו : )
כל השמן שנמכר החודש באתר הוא ראשית המסיק.
בימים אלו אנו מסיימים את סינון משקעי השמן החדש ונתחיל לספק לכם שמן זית איכותי וטרי.
בהדרגתיות נתחיל למכור את כל הזנים - שמן הבית, סורי, ארבקינה, פיקואל ואחרון אחרון חביב הקורנייקי.
מוזמנים להיכנס לאתר ולהזמין כרגיל את השמן אליו אתם רגילים או להעיז ולהזמין בנוסף זן חדש שתרצו להתנסות בו
השמן ישלח אליכם במהלך החודש
שתהיה לכולנו שנת שמן זית חדשה ומוצלחת עם קולינריה משובחת
שלכם, משק אחיה