פירה מזלג כבדי עוף לצד רוטב יין אדום קטיפתי

פירה מזלג כבדי עוף לצד רוטב יין אדום קטיפתי

מצרכים ל 5 סועדים:

  • 1 קילו תפו"א לבן פרוס לקוביות
  • 10 שיני שום
  • 2 כפות מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 קילו כבדי עוף
  • 3 בצל לבן פרוס לרצועות ⅔ לפירה ו ⅓ לכבד
  • 3 כפות סוכר
  • חצי בקבוק יין טנא קברנה סוביניון/שיראז של משק אחיה
  • שמן זית קורנייקי / שמן זית ארבקינה – בכמות שאתם אוהבים (לטיגון הבצל של הפירה ולכבד)

אופציונלי:

  • עלי רוקט

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר עם מים ומלח גס ומבשלים את תפו'א עד לריכוך מלא.

במקביל מאדים במחבת את כל הבצל בשמן זית קורנייקי/ארבקינה על אש גבוהה עד השחמה (כ-5 דקות), מוסיפים לבצל מעט מלח. לאחר שהבצל מושחם מוציאים כשליש ממנו לקערה לשימוש בהמשך לצליית הכבד.

מעבירים את קוביות התפו"א למחבת עם הבצל המושחם שנותר ומועכים במזלג תוך ערבוב עם הבצל.

את הכבד דוקרים דקירה קלה כדי להיטיב את תהליך הצלייה ולמנוע ממנו להתפוצץ.
מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומערבבים. במחבת עם שליש הבצל שהשחמנו צורבים את אונות כבדי העוף כמספר דקות מכל צד עד חריכה עדינה. הופכים בין הצדדים עד בישול מלא אך לא ליבש (מידת עשייה בהתאם להעדפה אישית).

את הסוכר מבשלים על מחבת כשהגז על חום מקסימלי עד קבלת קרמל, מוסיפים בשלבים ובזהירות את היין אדום, מנמיכים את הלהבה לקבלת בעבוע חלש ומצמצמים עד קבלת מרקם של רוטב. במידה וחסרים נוזלים או הרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד יין. להיזהר שלא לשרוף את הקרמל או לקבל כוויה. להמשיך לצמצם את הרוטב על אש נמוכה עד קבלת מרקם סמיך.

המלצת הגשה

  1. מניחים פירה על צלחת הגשה בצורה של גומה/משיכה, במרכז מניחים את כבדי העוף , מניחים עליהם את הבצל המטוגן ומזלפים מעל את רוטב היין.
  2. מניחים חופן עלי רוקט בקערה, מתבלים קלות עם מלח, פלפל ושמן זית קורנייקי ומוסיפים מעל/לצידה של מנה מדהימה זו.

בתאבון!

קרדיט: שף גולן ישראלי

 

לחברי המועדון! ממרח חרוסת ב-₪15 בקניית שמן זית
59.00926.00
5.147.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
לחברי המועדון! ממרח חרוסת ב-₪15 בקניית שמן זית
59.00926.00
5.147.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
/*קוד פלאשי לטופס הרשמה לשידור מידע מועדון לקוחות*/