בשרי
עוף חגיגי במילוי קוסקוס
המוצרים:
- עוף שלם במשקל 1.8-2 ק”ג
למילוי:
- 3 כוסות קוסקוס מוכן
- 3 שיני שום כתושות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- כפית סחוג
- 5 כפות שקדים מולבנים קלויים
- 3 כפות חמוציות
- 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים במעט שמן זית משק אחיה
- מלח
- פלפל
- 4 כפות פירורי לחם
- לתיבול העוף: שמן זית, מלח, פלפל
אופן ההכנה
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את כל חומרי המילוי מתבלים את העוף בשמן זית, מלח ופלפל ממלאים את העוף ומפזרים מעט מלח גס סביב התבנית.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע. אחרי שעה ורבע מורידים טמפרטורה ל-120 מעלות וצולים עוד כחצי שעה.