בשרי
שיפודי פרגיות במרינדה סודית בהחלט!
המרינדה הסודית של רון יוחננוף לפרגיות או חזה עוף שאתם הולכים להתעלף.
מצרכים:
500 גרם שיפודי פרגיות (אפשר גם עם פרגיות שלמות / חזה עוף / נתחי עוף ואפילו עוף שלם)
למרינדה:
- 5 כפות צ’ילי חריף (אם חריף מידי אפשר רוטב צ’ילי מתוק)
- 5 כפות קטשופ
- 5 כפות שמן זית קורנייקי – משק אחיה
- 5 כפות סויה
- 5 כפות דבש או סילאן
אפשרות לשדרג:
- כף עשבי תיבול טריים כמו תימין / רוזמרין קצוצים דק
- מעט צ’ילי חריף טרי או יבש
- ג’ינג’ר מגורד
- גרידת לימון או פרוסות של לימון שלמים במגש בתנור.
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים של המרינדה. אם רוצים לשדרג עם עוד טעמים מוספים את התוספות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מניחים את שיפודי הפרגית בתבנית מרופדת בנייר אפיה
- מברישים היטב את הפרגיות במרינדה
- (אפשר לחלופין לערבב את קוביות הפרגית בקערה עם המרינדה. להשרות לילה ולאחר מכן לשפד או לאפות כקוביות)
- אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
מגישים חם.
לחצו להזמנת פח 5 ליטר שמן זית קורנייקי