בשרי
אנטריקוט קונפי בשמן זית
מומלץ לצפות בסרטון המדגים את הכנת המנה
מצרכים (לכ-4 מנות):
- 1 ק”ג אנטריקוט על העצם
- 150 מ”ל + 2 כפות שמן זית סורי של משק אחיה
- 1 עצם מח פרוסה לאורכה
- 2 שיני שום
- טימין
- מרווה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ציר בקר- לא חובה
אופן ההכנה :
- מורחים את נתח האנטריקוט בשתי כפות שמן זית סורי ומפזרים מלח ופלפל שחור מכל צדדיו. נותנים לו לנוח כ-5 דקות. הוא צריך להיות במצב של מדיום -ריר.
- מניחים את הנתח על גריל פחם וסוגרים אותו מכל צידיו, כשתי דקות לפחות מכל צד. מוציאים מהגריל ונותנים לנוח למשך כ-5 דקות.
- מניחים על הגריל את מח העצם, כשהמח כלפי מטה וצולים כ- 2-3 דקות, לאחר מכן הופכים לכ-5 דקות צלייה נוספות.
- יוצקים בסיר 150 מ”ל שמן זית עם שתי שיני שום שלמות, מעט טימין ומעט מרווה.
מחממים את השמן קרוב לרתיחה, כ-150 מעלות (מומלץ לבדוק את חום השמן בעזרת מד טמפרטורה). - מגרדים את המח לתוך הסיר ומערבבים עם שמן הזית ומחזירים לאש.
אפשר להשתמש בעצם להגשה. ממשיכים לצלות אותה – בודקים שהטמפ היא עד 150 מעלות ומורידים מהאש. - פורסים את האנטריקוט לפרוסות בעובי חצי ס”מ וטובלים למשך כשתי שניות בשמן החם (יש לוודא שהוא ב-150 מעלות). לחליפין אפשר להניח את הפרוסות על רשת וליצוק את השמן החם מעליהן.
- מניחים את העצם שנותרה ומניחים על גבי צלחת.
מניחים את פרוסות האנטריקוט מעל העצם. מפזרים מלח ופלפל ומגישים חם. - אם יש ציר בקר אפשר לשפוך מעל הבשר.
בתיאבון!
שף: דוד ביטון