צמחוני
קרם חציל וקרפצ’יו תפו”א
לקרם:
- חציל קלוי נקי מקליפה וגבעול
- חצי כוס שמנת מתוקה חמימה
- כף שמן זית משק אחיה
- מלח
לסלט עגבניות:
- 10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
- צרור עירית קצוצה
- כף שמן זית
- כף מיץ לימון
- מלח
לקרפצ’יו תפו”א:
- 3 תפוחי אדמה אדומים אפויים וחמים
- צרור בצל ירוק קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- גבינה בולגרית
- להגשה: באגט טרי
אופן הכנה:
- טוחנים את כל חומרי הקרם לקרם אחיד בבלנדר מוט
- מערבבים את כל חומרי הסלט, ומבשלים את תפו”א עד ריכוך.
- משטחים את תפו”א מתבלים בשמן זית בנדיבות, מפזרים תבלינים, בצל ירוק וגבינה.
- מגישים את הקרם ולצידו את סלט העגבניות וקרפצ’יו תפו”א עם גבינה בולגרית מלמעלה.
- מנגבים עם באגט טרי.