צמחוני
דג בתנור
2- 4 מנות, לפי גודל הדג
מרכיבים:
- דג שלם ואיכותי מסוג דניס, לברק, בר ים או כל דג אחר שאוהבים! יש לבקש דג מנוקה היטב מקשקשים
- חצי צרור כוסברה טרייה, קצוצה
- שלוש כפות שמן זית ארבקינה – משק אחיה
- שתי שיני שום קצוץ
- כף סומק
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונאלי: שניים עד ארבע תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק, מורתחים במי מלח עד להתרככות ומסוננים
לחצו להזמנת שמן זית ארבקינה פח 5 ליטראופן ההכנה:
- לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולהכין מגש גדול לתנור שיכול להכיל את הדג
- לחרוץ את הדג 3 -4 פעמים משני הצדדים
- לערבב כך מהשמן עם הכוסברה, שום, סומק, מלח ופלפל ולמלא את חלל הבטן של הדג.
- ליצור מצע לדג מתפוחי אדמה שתובלו בכף שמן זית ומלח ופלפל.
- להניח את הדג בזהירות על תפוחי האדמה ולהבריש היטב בשמן הזית.
- לצלות את הדג בתנור עד לעשייה (בין 20 דקות לחצי שעה, תלוי בגודל הדג).
- להגיש מייד.
קרדיט: שף משה בסון, מסעדת אקליפטוס
לחצו להזמנת שמן זית ארבקינה פח 5 ליטר