צמחוני
חומוס
הוראות הכנה ל-4 מנות יפות של חומוס
מרכיבים:
- כוס חומוס יבש – יש להשרות לילה לפני ההכנה בהרבה מים קרים
- שלוש כפות שמן זית סורי- משק אחיה, ועוד לתיבול הסופי לפי הטעם
- 100 גרם טחינה אתיופית איכותית של משק אחיה
- מיץ מחצי לימון טרי- כ 20 גרם
- חצי כפית סודה לשתייה (אופציונלי)
- שן שום קלופה
- כפית מלח או לפי הטעם
- קמצוץ כמון
אופציונלי: חתיכה קטנה של פלפל חריף ירוק קצוץ
אופציות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה, פפריקה מתוקה, ביצה קשה פרוסה
אופן ההכנה:
- לשטוף את החומוס המושרה היטב, לכסות במים ולהביא לרתיחה.
- להסיר עם כף את הקצף ולבשל עד שהחומוס רך מאוד מאוד אבל לא מתפורר. ניתן להוסיף חצי כפית סודה לשתייה כדי לזרז את תהליך הבישול.
- אין להוסיף מלח למי הבישול! המלח מעכב את התרככות הגרגירים.
- לסנן את גרגירי החומוס ולשמור את מי הבישול.
- להוציא כ 400 גרם מהחומוס המבושל שישמש להכנת טחינה, והשאר לשמור לקישוט המנה.
- לתת לגרגירים להצטנן לחלוטין, ואז להכניס למעבד מזון. להוסיף שמן זית, שום, לימון, טחינה, את הפלפל החריף אם רוצים, ומלח. לעבד את כל המרכיבים למחית כמה שיותר חלקה אך סמיכה.
- תוך כדי טחינה, להוסיף מים ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (ירושלמים אוהבים חומוס חלק וקטיפתי שאפשר לאכול עם מזלג בלי שייזל, אבל כל אחד יחליט מה הוא אוהב).
- לתקן תיבול עם מלח או עוד לימון ולהגיש מייד עם הגרגירים השלמים ועם זילוף נדיב של שמן זית סורי של משק אחיה, ועם התוספות והקישוטים שאוהבים, פיתה חמה או רבעי בצל טרי.
קרדיט: שף משה בסון, מסעדת אקליפטוס
לחצו להזמנת שמן זית סורי פח 5 ליטר