צמחוני
קובנה משודרגת
הבלוגרית והקונדיטורית חן עשור עם מתכון משוגע של קובנה בשמן זית
מרכיבים:
- 600 גרם קמח
- 9 גרם שמרים יבשים
- 260 גרם מים
- 45 גרם סוכר
- 40 גרם שמן זית ארבקינה – משק אחיה
- ביצה
- 6 גרם מלח
- ממרח ארטישוק עם פטריות כמהין
תהליך הכנה:
- בוו לישה ל6 דקות (מהירות בינונית)
- לשמן עם שמן זית את הקערה ולהעביר את הבצק לתוך הקערה
- למרוח מעל הבצק 2 כפות שמן זית ולתת תפיחה של שעה
- מכינים את הקובנה בסיר ג׳חנון קוטר 20
- לחלק את הבצק ל5 כדורים
- לרדד ולמרוח במעט חמאה עם ממרח ארטישוק וכמהין (של משק אחיה)
- לגלגל כמו שבלול ולהעביר לסיר ג׳חנון
- לתת תפיחה של שעה(את הסיר לשמן במעט שמן זית והכל חשוב גם את התחתית של המכסה)
- נעביר לתנור לשעה על 170 מעלות ויש לכם קובנה היסטרית!!!
קרדיט: חן עשור