בשרי
אוסובוקו טלה
מתכון ל 10 סועדים:
- 10 יחידות אוסובוקו טלה
- 200 גרם קמח לבן או קמח תפוחי אדמה בפסח
- 100 סמ”ק שמן זית פיקואל של משק אחיה
- ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס”מ על 1 ס”מ
- 3 יח’ בצל
- 2 יח’ כרישה
- 3 יח’ גזר
- 1 יח’ סלרי אמריקאי
- 1 יח’ שורש סלרי
- 1 יח’ שורש פטרוזיליה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- חצי כוס יין אדום
- 2 ליטר מרק עוף
- פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, מלח – לפי טעם
אופן ההכנה:
- לחמם סיר עם שמן זית עד שיהיה חם מאוד.
- לקמח את נתחי האוסובוקו ולטגן אותם עד להשחמה מכל הצדדים. להוציא ולהניח בקערה.
- לטגן את הירקות באותו סיר, להוסיף כף רסק עגבניות ולערבב יחד.
- לצקת יין אדום ולבחוש עם הירקות, להחזיר את נתחי האוסובוקו לסיר.
- לתבל במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
- לצקת מרק עוף, עד גובה הבשר והירקות. לכסות את הסיר במכסה (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה)
- להרתיח על להבה גבוהה, ולאחר רתיחה להנמיך ללהבה נמוכה לבישול איטי של כ- 3 שעות עם סיר מכוסה (ניתן גם לצלות בתנור בחום של 160 מעלות).
בתאבון…
קרדיט: גולן ישראלי, שף דן אכדיה