הבלוג
כל השימושים השונים של שמן זית במטבח – חלק ב'
בחלק א' של המאמר סקרנו שלל שימושים שונים שאפשר לעשות בשמן זית במטבח. המסקנה הברורה הייתה ששמן זית הוא, ללא ספק, מרובה שימושים במטבח.
בעוד שבמאמר הקודם התרכזנו בדרכים מגוונות (אך די מוכרות ואפילו בסיסיות) להכנת מאכלים באמצעות הנוזל הזהוב הנפלא הקרוי שמן זית, במאמר שלפניכם נתמקד בשיטות מעט יותר מתקדמות ופחות מוכרות של שימושים מפתיעים בשמן זית כתית מעולה במטבח. יוצאים לדרך:
שימור מזון בשמן זית
מדובר בטכניקה עתיקה ופופולרית, עוד מן הימים שלפני המצאת המקרר. מהות השיטה היא למעשה הטבעה של מזון מוכן לאכילה עמוק בתוך שמן זית, על-מנת להאריך את חיי אותם מאכלים, בין אם מדובר בגבינות, ירקות, דגים או בשר. חובבי השיטה עשו בה שימוש אפילו כדי לחתום ולאטום יין.
שמן הזית מסייע בשימור מושלם של המזון, היות שהוא מספק שכבת הגנה אטומה, שמעכבת משמעותית את תהליך החמצון והרקבון. אם זה לא מספיק, המזון המשומר גם סופג את הארומות והטעמים המשובחים המצויים בשמן הזית שבחרתם! על-כן נמליץ לבחור בשמן זית זני, שאתם מתחברים אליו במיוחד.
המלצה נוספת היא לבחור בכלים אטומים שעשויים מפלדת אל-חלד, קרמיקה או זכוכית, לצורך אחסון המזון המשומר שלכם בשמן זית. פחות כדאי להשתמש בכלים העשויים מאלומיניום או ברזל לטובת העניין.
SALE
SALE
₪28.00 – ₪890.00
₪4.94–₪11.20 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪4.94–₪11.20 ל-100 מ''ל
SALE
SALE
₪59.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
SALE
SALE
₪57.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.60 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.60 ל-100 מ''ל
הכנת תרסיס שמן זית
השימוש הבא הוא ממש פשוטו כמשמעו – מלאו בקבוק התזה בשמן זית, כדי שתוכלו לרסס אותו בקלות ובכמות נשלטת על מחבת, לתוך סיר או תבנית אפייה. בדרך זאת תצליחו לקבל תוצאות אחידות וטובות הרבה יותר, בעת טיגון קל או הקפצה של מאכלים.
כשמרססים שמן זית מתוך בקבוק התזה מקבלים זרם ישר וממוקד. אם חפצתם בסוג שונה של רסס אנחנו ממליצים לנסות בקבוק עם פתח שמאפשר רסס דק במיוחד. הדבר מאפשר לכם לקבל שכבה דקה ומפוזרת באופן אחיד יותר של שמן זית על המשטח שלכם.
אחד השימושים הכיפיים בבקבוק התזה של שמן זית הוא להכין מחבת לביצים מקושקשות. נסו וגלו את ההבדל הניכר שיהיה בטעם הנפלא שהמקושקשת שלכם תקבל פתאום!
הקפאת שמן זית לקבלת תחליף במרקם חמאתי
בחלק א' של המאמר אודות השימושים השונים של שמן זית במטבח נגענו בשימוש האפשרי (והמומלץ) בשמן זית כתחליף לחמאה באפייה, אבל האם ידעתם שניתן גם להשתמש בו גם כתחליף לחמאה למריחה?
לנוחיותכם, תוכלו לעשות שימוש חוזר במכסה הפלסטיק של חבילת חמאה, או במגש קוביות קרח, כדי להקפיא שמן זית. אפשר גם פשוט למזוג שמן זית אל תוך קערית פלסטיק קטנה ולהקפיא אותה. לאחר ששמן הזית מתמצק ומתקשה העבירו אותו לאחסון במקרר. כך תוכלו להשתמש בשמן הזית המוצק כממרח שיחליף עבורכם את החמאה על הלחם, על תפוחי אדמה אפויים, או לכל מאכל אחר שאתם רגילים למרוח עליו חמאה.
שימוש בשמן זית ליצירת תחליב (אמולסיה)
אחד הסודות שהכי כיף לגלות על שמן זית הוא שמדובר בשמן הטוב ביותר ליצירת תחליב. לפני שנסביר מדוע, אולי קודם נכתוב כמה מילים על מה זה בכלל 'תחליב'?
תחליב, או 'אמולסיה' בשמו הלועזי, הוא תערובת אחידה (בעלת נפח ועם מרקם חלבי) של שמן ומים. באופן טבעי שמן ומים אינם מתערבבים ונוטים להיפרד כשמוזגים אותם אחד לתוך השני – השמן צף על פני המים, משום שהוא שוקל פחות (משקל סגולי נמוך יותר). על-מנת לגרום להם להתאחד אנחנו זקוקים לחומר מתחלב, שיצור את הקשר והחיבור בין השמן לבין המים. ללא השימוש בחומר מתחלב (במקרה שלנו שמן הזית מתפקד נפלא), יהיה לנו קשה מאוד לחבר בין השמן והמים, גם אם נערבב אותם יחד הרבה. ללא שמן הזית הם ימשיכו להיפרד, ובמקרה הטוב נקבל נוזל שבור, שבו טיפות שמן צפות בתוך נוזל מימי.
היתרון הגדול לשימוש דווקא בשמן זית כחומר מתחלב הוא שהתוצר שמתקבל בתום התהליך נראה ומרגיש אחיד, מבריק ובעל מרקם קטיפתי (דמיינו משהו שמזכיר מיונז). בנוסף, תחליב מבוסס שמן זית מאמץ גם את הארומה והטעמים הנפלאים של שמן הזית הזני שבחרתם להשתמש בו!
אחסון שמן זית
אם תאחסנו שמן זית בצורה מיטבית – הוא יישמר לכם טרי ומשובח למשך הרבה יותר זמן משמנים אחרים – עד שנתיים! עם זאת, מרגע שפתחתם את השמן, כדאי להשתמש בו תוך 60 עד 90 יום.
מיכלי האחסון הטובים ביותר לשמן זית יהיו עשויים מזכוכית כהה, פלדת אל-חלד, או פח. צריך לוודא שהמיכל מתאים לסגירה אטומה מחדש. אחסנו את שמן הזית במקום חשוך, הרחק מאור וממקור חום. במידה ואתם רוכשים פח גדול של שמן זית, מומלץ לקנות איתו גם בקבוק ריק למילוי, כדי שהפח לא ייפתח הרבה פעמים, ואיכות השמן תישמר. לחילופין, תוכלו להזמין פח גדול של שמן זית, שמגיע יחד עם מיכל נירוסטה למילוי חוזר וברז מזיגה נוח.
האמת היא ששלל השימושים השונים שפרטנו במאמר שבדיוק סיימתם לקרוא (חלק א' + חלק ב') די מבטיחים שלא יהיה לכם צורך ממשי לאחסן שמן זית למשך תקופה ארוכה. להיפך, התסריט הסביר יותר הוא ששמן הזית כנראה יאזל לכם במהירות רבה.
בתיאבון ולבריאות!
שלכם,
משק אחיה
SALE
SALE
₪59.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.87 ל-100 מ''ל