בשרי
בצלים ממולאים בשר ברוטב מתקתק
מתכון שיסדר לכם את ארוחת ליל הסדר
רכיבים:
- 6 בצלים גדולים
- חצי קילו בשר טחון
- צרור פטרוזיליה
- 6 שיני שום
- 2 תפוחי אדמה
- מלח
- פלפל
- 2 כפות סילאן משק אחיה
- כפית בהרט
לרוטב:
- רבע כוס שמן זית קורנייקי משק אחיה
- 3 כפות סילאן משק אחיה
- חצי כפית קינמון
- כף סוכר
- מלח ופלפל
- כוס מים
אופן ההכנה:
- את הבצלים יש לקלף, לחתוך את החלק העליון והחלק התחתון ולעשות חריץ אמצע כך שהעלים יוכלו להפתח.
- יש לבשל במים למשך חצי שעה.
למילוי-
- יש לקצוץ בצל, שום ופטרוזיליה ולהוסיף לבשר
- לגרד תפוח אדמה ולהוסיף לתערובת
- לתבל במלח, פלפל, בהרט וסילאן.
- לערבב היטב.
להרכבה-
- לשמן תבנית בשמן זית שיכסה את שטח פני התבנית בשכבה דקה.
- להפריד את שכבות הבצל אחת מהשנייה.
- למלא בכל עלה כף מתערובת הבשר ולסגור את הבצל בגלגול ככל שניתן
- להניח את הבצל בתבנית וכך למלא את התבנית בבצלים ממולאים.
- בקערה לערבב כוס מים עם 3 כפות סילאן, כף סוכר חום, רבע כוס שמן זית – משק אחיה, חצי כפית קינמון מלח ופלפל ולבזוק מעל הבצלים.
- לכסות את התבנית ולאפות למשך שעה על 180 מעלות למשך שעה. לאחר שעה להסיר את הכיסוי ולהשחים את הבצלים.
קרדיט: אלינור רחמים
לחצו להזמנת פח 5 ליטר שמן זית קורנייקיSALE
SALE
₪57.00 – ₪926.00
₪5.14–₪7.60 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪5.14–₪7.60 ל-100 מ''ל