צמחוני
מאפה אוזני המן מלוחות טבעוני
הבלוגרית הטבעונית אולגה טוכשר עם מתכון לחג הפורים
מרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:
- 500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח / קמח כוסמין
- 8 גרם (1 כף שטוחה) שמרים יבשים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית של משק אחיה
- 250 מ”ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
- 1 כפית מלח
למלית:
- 150 גרם (1/2 קוביה) טופו קשה, מסונן ומיובש
- 190 גרם (1 צנצנת) ממרח עגבניות מיובשות ו/או ממרח זעתר מדברי של משק אחיה
להברשה:
לחצו להזמנה ממגוון הממרחים של משק אחיהאופן הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים ולשים במהירות נמוכה 7-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מדפנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מפוררים את הטופו לקערה, מוסיפים ממרח לפי הטעם ומערבבים (אפשר לחלק את הטופו לשני חלקים שווים ולערבב בנפרד עם שני הממרחים).
- מעבירים את הבצק שתפח על משטח העבודה, לשים כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-12-14 חלקים שווים (אצלי כל חתיכה במשקל 60 גרם).
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מרדדים כל חלק בצק לעיגול בקוטר כ-10 ס”מ, מניחים במרכז כפית גדושה מהמלית, מרטיבים קלות את קצוות העיגול וסוגרים לצורה משולשת של אוזן המן. מדביקים ומהדקים היטב את הפינות כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. ממשיכים באותה צורה עם יתר הבצק והמלית.
- מסדרים את אוזני ההמן בצפיפות בתוך התבנית. משחקים עם המשולשים כדי שיהיו כמה שיותר צמודים זה לזה.
- מברישים את המאפה בשמן זית ואופים 25-30 דקות להשחמה יפה.
- מוציאים את המאפה מהתנור, מצננים כמה דקות ומגישים.
קרדיט: אולגה טוכשר (המרכיב הסודי: www.markivsodi.co.il)
SALE
SALE
₪28.00 – ₪890.00
₪4.94–₪11.20 ל-100 מ''ל
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
₪4.94–₪11.20 ל-100 מ''ל