צמחוני
קוביות דג ים לבן עם שעועית מש ועדשי בלוגה
מצרכים ל 5 סועדים
- 500 גרם פילה דג לבן
- 6 כפות טחינה גולמית
- 3 עגבניות – סחיטת עגבניות
- מיץ מ-2 לימונים
- צרור רוקט ארגולה
- צרור כוסברה
- צרור נענע
- 200 גרם עדשי מש
- 200 גרם עדשי בלוגה
- מלח גס ,פלפל שחור גרוס
- 7 כפות שמן זית קורנייקי משק אחיה
אופן ההכנה
- להשרות את 2 סוגי העדשים כשעה ולבשל כל סוג לחוד עד שהעדשים רכים
- בקערה נערבב את עדשי הבלוגה השחורות ושעועית המש שבישלנו מראש, ונוסיף גם מיקס עלי תבלין ירוקים קצוצים דק דק
- נוסיף לקערת העדשים מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית קורנייקי של משק אחיה
נערבב היטב ונניח את הקטניות המתובלות בצד. - נחתוך את הדג ים הלבן לקוביות, נתבל אותם במלח, פלפל, נסחט 2 עגבניות טריות ולימון שלם אחד, וגם אותם נתבל בנדיבות בשמן זית קורנייקי של משק אחיה
- נניח על צלחת ההגשה את תערובת העדשים ומעל נפזר את תערובת הדג
- מעל מטפטפים טחינה גולמית ושמן זית קורנייקי של משק אחיה
בתאבון!
קרדיט מתכון: השף גולן ישראלי