צמחוני
מרק שורשים לבנים
מרק שורשים לבנים
מצרכים ל-10 מנות:
8 כפות שמן הבית
קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות של ס”מ
2 תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות (שימרו את הקליפות)
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות (שימרו את הקליפות)
2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות
5 שיני שום פרוסות
250 מ”ל שמנת לבישול
מלח דק
פלפל שחור גרוס
2 כפות תבלין טוסקנה
מחממים את שמן הבית בסיר ומאדים בו בצל עד שקיפות, לאחר מכן מוסיפים שום ומערבבים.
מוסיפים את שאר ירקות השורש, מערבבים, מוסיפים 2 ליטר מים ומיכל שמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מבשלים את הירקות עד התרככות ואז טוחנים אותם בעזרת מוט ריסוק.
מתבלים את קליפות תפוחי האדמה ושורשי הפטרוזיליה בכ-3 כפות שמן זית הבית ושתי כפות תבלין טוסקנה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו במשך כ-10 דקות עד קבלת מרקם קריספי.
מגישים קערית מרק, לצידה צ’יפס השורשים הטוסקני ומעל זילופים של שמן ירוק.
בתאבון!
מתכון של השף גולן ישראלי מסדנת זום דיגיטלית ללקוחות מועדון משק אחיה