טרטר סלמון על לחם מלא גבינת שמנת וגליל מלפפון ירוק

טרטר סלמון

מצרכים ל 8 מנות

לטרטר:

  •  800 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות
  •  3 כפות טחינה גולמית משק אחיה
  • 4  כפות שמן זית סורי משק אחיה
  •  2 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
  • 1  לימון סחוט
  •  צרור עירית
  •  מלח דק, פלפל שחור גרוס

ללחם:

  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 8 פרוסות לחם חום מלא
  • צרור שמיר קצוץ
  • 2 מלפפון ירוק פרוס לרצועות עם קולפן או מנדולינה.
  • 1 שום כתוש

אופן ההכנה

  1. את קוביות הדג מתבלים לפי המתכון
  2. קורצים את הלחם לעיגולים
  3. מורחים את הלחם בגבינת שמנת כולל בדפנות ומגלגלים בשמיר .
  4. מניחים על הלחם את קוביות הסלמון ומעל גילגולי מלפפון ירוק טרי

בתאבון

קרדיט מתכון: שף גולן ישראלי