צמחוני
פילה סלמון צרוב
מצרכים ל-5 מנות:
- קילו פילה סלמון (5 יחידות של 200 גרם)
לסלסה –
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
- 20 גרם צלפים חתוכים
- 50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
- 50 גרם זיתים שחורים קצוצים
- 30 גרם לימון כבוש
- 50 גרם כוסברה קצוצה
- 200 מ”ל שמן זית ארבקינה משק אחיה
- 200 גרם עדשי בלוגה אחרי 12 שעות השרייה
- 200 גרם שעועית מש אחרי 12 שעות השרייה
- 2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות
- לימון (לגרידה ולמיץ)
הוראות הכנה:
1.מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים אליה כ-5 דקות שמן זית ארבקינה. מניחים במחבת את נתחי הסלמון על העור ובעזרת כף היד או תרבד לוחצים עליהם קלות במשך 10 שניות על מנת שהעור יישאר צמוד לתחתית המחבת.
2.צולים כ 3 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך כ-6 דקות .
3.בזמן שהסלמון בתנור מערבבים בקערה את מרכיבי הסלסה.
4.במחבת נוספת עם שמן זית סורי מאדים על אש גבוהה בצל עד השחמה, מוסיפים אליו את הקטניות המושרות ומקפיצים יחד כדקה.
5.את נתח הסלמון מגישים על כף מהקטניות החמות, ועליו הסלסה וגרידת לימון.
בתאבון!
מתכון של השף גולן ישראלי מסדנת זום דיגיטלית ללקוחות מועדון משק אחיה