בשרי
“צ’יגה” או קובנייה (טרטר בקר בסגנון סורי)
הוראות הכנה ל-4-6 מנות:
מרכיבים:
- 200 גרם פילה בקר טרי, חתוך לקוביות יפות ועדינות
- 160 גרם בורגול שהושרה במים עם כפית פפריקה מתוקה
- חופן גדול של עלי פטרוזיליה
- חופן גדול של עלי נענע
- כף שמן זית פיקואל – משק אחיה
- כף מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תערובת תבלינים יבשה: קמצוץ מכל אחד מהבאים: כמון, שאטה, מוסקט מגורר, רבע כפית – פלפל אנגלי טחון, רבע כפית – זעתר יבש, רבע כפית – סומק . לערבב את כל התבלינים יחד מראש.
הוראות הכנה:
יש להרכיב רגע לפני ההגשה: לקצוץ את הנענע והפטרוזיליה ולערבב היטב את כל החומרים בקערה גדולה, לטעום ולתקן תיבול, ולצלחת למנות אישיות.
להגיש מייד! הלימון “יבשל” את הבשר אם המנה תחכה.
אופציונאלי: סלטון ליד הקובנייה:
- עלי נענע, כוסברה ופטרוזיליה (חופן גדול מכל אחד)
- 2 צנוניות קטנות
- חצי בצל סגול
- 2 שקדים ירוקים (בעונה)
- מיץ לימון טרי
- שמן זית פיקואל – משק אחיה
- מלח וסומק לפי הטעם
הוראות הכנה:
לפרוס דק את הצנוניות, הבצל והשקדים. לערבב בקערה יחד עם העלים השלמים ולתבל לפי הטעם עם לימון, שמן זית, מלח וסומק. להגיש לצד הקובנייה.
קרדיט: שף משה בסון, מסעדת אקליפטוס
לחצו להזמנת פח 5 ליטר שמן זית פיקואל